Bericht

Voorne Heropent

Langzaam aan openen vele musea, restaurants en activiteiten in de omgeving van Voorne weer haar deuren. Wij lichten er graag even een paar voor u uit.

Geuzeveer

Het Geuzeveer is een wandel- en fietsveer over het Brielse Meer. Het Geuzeveer vormt de verbinding tussen de Rochus Meeuwiszoonweg aan de zuidzijde van het Brielse Meer en de Brielse Veerweg aan de noordzijde van het meer. Het pontje is verbonden met de fietsknooppunten 26 en 27 en zorgt voor een leuke afwisseling op uw fietstocht. Ook het Geuzeveer houdt zich aan de RIVM richtlijnen. Er is een leuk terrasje waar u terecht kunt voor een ijsje of verkoelend drankje.

Fluisterboot

Blijft u graag nog even op het water? Ook de Fluiterboot op de Bernisse is weer in de vaart genomen. Er zijn speciale thematochten waarbij u tijdens de route wordt voorzien van alle informatie door een gespecialiseerde gids. Reserveer uw plaats via de website https://rondvaart.info/index.php/tabel-2 omdat er maar een paar plekken beschikbaar zijn.

A Seal

Ook A Seal net over de dam is weer geopend, bij A Seal moet u vooraf een kaartje kopen met een tijdslot om drukte te voorkomen. Buiten dat u de zeehondjes kunt bewonderen is er nu ook een speciale tentoonstelling in samenwerking met Deltawind. In deze tentoonstelling ziet u hoe de zeewierteelt werkt en voor welke toepassingen zeewier kan worden gebruikt. Dit naar aanleiding van het voornemen om op het Noordereiland vlak bij A Seal een demofabriek te bouwen waar de verwerking van zeewier wordt getest.

RTM Museum

Het RTM museum is een museum over de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij die tot de jaren 60 de belangrijkste vervoerder was tussen Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden en Schouwen-Duivenland. Na de Watersnoodramp verloor RTM populariteit. Er kwam meer behoefte aan snellere verbindingen en met de aanleg van de Deltawerken werden de veerdiensten en tramlijnen overbodig. Gelukkig zijn er nog een paar sporen bewaard gebleven waardoor u nog in authentieke wagons een ritje kunt maken.

Nieuwsbrief