Uitje

Uitje Vesting Hellevoetsluis

De Vesting van Hellevoetsluis heeft veel te bieden voor het ideale dagje uit. Er zijn diverse musea, een typische oude Vesting met verdedigingswerken en er zijn genoeg leuke plekjes om wat te drinken en/of te eten.

Ook erg leuk om met kinderen naartoe te gaan!

Uitje Vesting Hellevoetsluis
Activiteiten tijdens dit uitje

Huur bij de receptie van Resort Città Romana een fiets voor 1 dag. Vertrek met de fiets rond 10:00 uur richting de Vesting van Hellevoetsluis. Fiets via de Schenkeldijk door het mooie natuurgebied richting de Vesting.

Maak een stop bij de vuurtoren om een leuke foto te maken en om van het uitzicht te genieten. Op de laatste zondag van de maanden april t/m september is de vuurtoren open voor bezichtiging.

Fiets daarna door naar het Droogdok Jan Blanken.

Cultuur & Historie

Droogdok Jan Blanken

Breng een bezoek aan Droogdok Jan Blanken. Droogdok Jan Blanken maakt al ruim 200 jaar een belangrijk deel uit van de maritieme geschiedenis van Hellevoetsluis. Voor jong en oud is een bezoek aan onze maritieme reparatieplaats een unieke belevenis.

Meer over deze activiteit

Lunch

Na het bezoek aan het Droogdok is het tijd voor een heerlijke lunch. Dit zal rond 12:30 uur zijn. Vergeet bij zomerse dagen geen tafeltje te reserveren. Wij vinden De Waag koffie, lunch & bar een aanrader om lekker te gaan lunchen!

Gezinnen

Het Brandweer Museum

Het Nationaal Brandweermuseum herbergt een rijke verzameling brandbestrijdingsmiddelen; van de meest primitieve middelen van omstreeks 1550 tot moderne middelen van nu. De collectie van het museum is uniek en wellicht de grootste van Europa. Daarnaast zijn er af en toe wisselende exposities en activiteiten.

Meer over deze activiteit
Cultuur & Historie

De Buffel

In de vesting van Hellevoetsluis liggen de schepen Mijnveger Bernisse, Ramtorenschip de Buffel en Lichtschip 12 Noord-Hinder achter elkaar te schitteren. Deze schepen zijn open voor publiek, laat u mee voeren in de geschiedenis van deze schepen.

Meer over deze activiteit

Na het bezichtigen van de historische schepen keert u terug naar Resort Città Romana en levert u de fietsen weer in bij onze receptie. Drink om de dag af te sluiten een verfrissend drankje in het restaurant!

Op de kaart

Resort Città Romana

De Vesting van Hellevoetsluis heeft veel te bieden voor het ideale dagje uit. Er zijn diverse musea, een typische oude Vesting met verdedigingswerken …

Activiteit

Historische schepen

Aan de Koningskade in de Vesting van Hellevoetsluis liggen 3 historische schepen aangemeerd. Deze schepen zijn open voor bezichtiging.

De AMS 60 B…

Lees meer
Activiteit

Brandweer museum

Het Nationaal Brandweermuseum herbergt een rijke verzameling brandbestrijdingsmiddelen; van de meest primitieve middelen van omstreeks 1550 tot modern…

Lees meer
Activiteit

Droogdok

Droogdok Jan Blanken maakt al ruim 200 jaar een belangrijk deel uit van de maritieme geschiedenis van Hellevoetsluis. Voor jong en oud is een bezoek a…

Lees meer

Nieuwsbrief