Oostvoornse meer

Het Oostvoornse meer is een meer tussen het Brielse meer en de Noordzee. Het meer is redelijk diep en heeft helder water. Dit maakt het het een goede plek voor vissen en duiken.

Duiken

Bij het Oostvoornse meer zijn drie duikplekken Baardmannetje, Slag Bergeend en Slag Stormvogel, allemaal met een eigen functie.

Baardmannetje

Onder water zijn vele attributen geplaatst om tijdens het duiken te bekijken. Zo is er onder andere een ANWB paal en roeiboot. Deze locatie is goed geschikt voor de beginnende duiker.

Slag Bergeend

Deze plek is geschikt voor de beginnende duiker en snorkelaar. Maar ook de gevorderde duiker komt hier voor het loodwrak, touwwrak en de rotswand.

Slag Stormvogel

Op deze plek zijn vooral scheepswrakken te zien uit de tijd dat het Oostvoornse meer deel uit maakte van de aanvoerroute naar Rotterdam en Den Briel, maar vindt je hier ook een heipalenbos!

MTB Oostvoorne

Dit is een mountainbike route om het Oostvoornse meer heen. Deze uitdagende route loopt door prachtig duin- en bosgebied. De route is iets meer als 11 kilometer en wordt gemarkeerd met houten palen met in het zwart een driehoek met 2 rondjes eronder. De route is te vinden bij Paviljoen de Duinrand en Hotel ‘t Wapen van Marion. Hier kan de fiets ook worden afgespoeld.

Nieuwsbrief