Uitje

Uitje Musea

Verken de historie van Voorne op een dag vol met musea.

Uitje Musea
Activiteiten tijdens dit uitje
Museum

10:00-11:30: Historisch Museum den Briel

Brielle is een kleine stad met een rijk historisch verleden. Dit verleden is nog goed terug te zien in de historische panden, de vestingwallen en vestingwerken. Het Historisch Museum Den Briel is gevestigd in de voormalige 17de – eeuwse stadsgevangenis en Waag en in een gedeelte van het oude stadhuis. In het interactieve museum is van alles te zien, te horen en te ervaren over de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648).

Meer over deze activiteit
Eten en drinken

12:00-14:00: Lunchen bij De Hoofdwacht in Brielle

De Hoofdwacht is een grand-café op een unieke locatie in het hart van Brielle. Bij het grand-café in het middelpunt van de Brielse vesting kunt u terecht voor lunch, borrel en diner.

Meer over deze activiteit
Gezinnen

15:00-16:30 Brandweermuseum Hellevoetsluis

Het Nationaal Brandweermuseum herbergt een rijke verzameling brandbestrijdingsmiddelen; van de meest primitieve middelen van omstreeks 1550 tot moderne middelen van nu. De collectie van het museum is uniek en wellicht de grootste van Europa. Daarnaast zijn er af en toe wisselende exposities en activiteiten.

Meer over deze activiteit

17:30-20:30: Diner bij Café de Buren in Hellevoetsluis

Heerlijk dineren in de mooie vesting van Hellevoetsluis.

Meer over deze natuur

Op de kaart

Resort Città Romana

Verken de historie van Voorne op een dag vol met musea.

Natuur

Water

We noemen het niet voor niets een eiland, want Voorne is omringt met water. Dit maakt het eiland uitermate geschikt voor de watersporter. Van kitesurf…

Lees meer
Activiteit

Brandweer museum

Het Nationaal Brandweermuseum herbergt een rijke verzameling brandbestrijdingsmiddelen; van de meest primitieve middelen van omstreeks 1550 tot modern…

Lees meer

Nieuwsbrief