Bericht

Kwaliteits-impuls Quackstrand

Vorig jaar is er begonnen met de kwaliteitsimpuls van het Quackstrand. Het Quackstrand ligt aan de zoetwaterkant van de Haringvlietdam. Deze kwaliteitsimpuls was nodig om het strand aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Zeker aangezien er twee vakantieparken op steenworp afstand van dit strand liggen. Ook wordt met de nieuwe plannen de balans tussen recreatie en natuur hersteld.

Werkzaamheden

Het grootste deel van de aanpassingen zijn inmiddels uitgevoerd. Zo is het strand een stuk breder geworden waardoor er meer ruimte is ontstaan. Zeker in deze tijden geen overbodig luxe om een beetje afstand van elkaar te kunnen nemen.
Daarnaast is de parkeergelegenheid flink aangepakt. Op de parkeerplaats waant u zich al in de duinen. De parkeerplaatsen liggen in een landschap vol zandbergen en duingrassen. Via diverse paden bereikt u de boulevard waarvandaan u het strand kunt betreden. Ook is er een pad aangelegd zodat u wandelend of met de fiets door de duinen de Shamrock Inn (restaurant) of Catamaranvereniging Hellecat kunt bereiken. Door het gehele gebied zijn door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer bordjes geplaatst om u te informeren over de natuur in het gebied.

Boothelling

Daarnaast was het de bedoeling om een nieuwe boothelling met steiger te bouwen langs de kustlijn. Helaas zijn die plannen verder vooruit geschoven. Wij hopen van harte dat de bouw daarvan zo snel mogelijk start aangezien het een perfecte toevoeging zou zijn voor dit gebied.

 

Nieuwsbrief