Badstrand Rockanje

Aan de Noordzee kant van de dam ligt badstrand Rockanje. Dit strand is 8,6 kilometer lang en loopt door naar het industrie gebied van de Maasvlakte.

Het strand loopt geleidelijk af waardoor u rustig het water in kan lopen. Doordat er een aantal zandbanken voor de kust van Rockanje liggen zijn er maar weinig golven. Ideaal dus voor kinderen om in te zwemmen en te pootjebaden.

Het strand van Rockanje is opgedeeld in een 1e en 2e slag.

1e slag

Bij de 1e slag van badstrand Rockanje vindt u een ruime parkeerplaats. Om uw auto hier te parkeren moet u betalen bij een van de betaalautomaten. Bij de parkeerplaats ligt Grandcafe Swins met de minigolf baan en de Frietvilla. Bij de Frietvilla kunt u na een dagje strand terecht voor een verfrissend ijsje.

Op het strand zelf staan bij 1e slag 2 strandtenten; Beachclub Havana en Badlust. Beide met een eigen stijl en publiek. Waar Havana zich meer richt op de jongeren is Badlust goed geschikt voor oudere en families. Maar u bent natuurlijk bij beide zaken van harte welkom.

Vanaf de 1e slag kunt u over de verharde weg naar Beachclub 8 lopen. Zeker de moeite waard. Dit is een sfeervolle lounge geïnspireerd op Ibiza, Saint Tropez en Curacao. Daarnaast kunt u hier heerlijk eten!

Aan de linker kant van de 1e slag ligt het Stille strand, dit loopt van de dam tot aan de 1e slag, via verschillende strandopgangen komt u terecht op dit zeer rustige strand, zelfs op zomerse dagen. Wanneer u van rust en ruimte houdt, is het zeker de moeite waard om deze kan op te lopen.

2e slag

Direct naast 1e slag ligt 2e slag. Ook hier ligt een ruime parkeerplaats waar u kunt parkeren. Voor het parkeren kunt u betalen bij een van de betaalautomaten op de parkeerplaats. Bij de parkeerplaats staat Beach West een restaurant waar u na een lange stranddag lekker kunt eten. Naast Beach West staat het nostalgische Paddenstoeltje, voor vele mensen uit de omgeving van Voorne een “begrip”. Bij dit Paddenstoeltje kunt u lekkere ijsjes halen.

Wanneer u over de duinen loopt komt u aan de linkerkant van het pad een mooie natuurspeeltuin tegen. Zeker voor de kinderen een leuke plek op even te spelen. Op het strand staan 2 strandtenten. Beachclub Sunset en Salsa Beachclub. Salsa is een gezellige beachclub waar u met de hele familie terecht kunt.

Aan de rechterkant van 2e slag vanaf strandpaal 11.400 komt u op het naaktstrand terecht, dit naaktstrand loopt door tot aan de Groene Punt (waar het strand een scherpe bocht naar rechts maakt).

Honden

Honden zijn helaas niet het gehele jaar door welkom op het strand. Wilt u graag met uw trouwe viervoeter naar het strand, houdt u dan aan de volgende regels:

  • Honden verboden op 1e en 2e slag van 1 april tot 1 oktober tussen 08:00-18:00 uur.
  • Buiten bovenstaande periode en tijden zijn de honden zowel loslopend als aangelijnd welkom.
  • Daarnaast dient er een opruimplicht op het strand om het strand schoon en netjes te houden.

Reddingsbrigade

Vanaf 1 juli tot 1 september zijn er Lifeguards van de reddingsbrigade aanwezig op het strand. Ze zijn er 7 dagen in de week van 09:30-17:30 uur. De reddingsbrigade is preventief aanwezig en inzetbaar bij calamiteiten.

Prijzen

Platinum Qualitiy coast award

Het strand van Rockanje is een prijs winnend strand. Zo hebben ze dit jaar de prestigieuze Platinum QualityCoast Award in ontvangst mogen nemen. Deze prijs is een internationaal keurmerk voor de duurzaamste stranden van Europa.

Blauwe Vlag

Daarnaast krijgt Rockanje al jaren de Blauwe Vlag die staat voor een schoon en veilig strand met uitstekend zwemwater.

Nieuwsbrief