Activiteit

Stadhuis museum Zierikzee

Het Stadhuismuseum Zierikzee is het gemeentelijk museum van Schouwen-Duiveland. In het Stadhuismuseum brengen wisselende tentoonstellingen en topstukken uit de collectie het verleden, heden en soms ook de toekomst van monumentenstad Zierikzee en het eiland Schouwen-Duiveland tot leven.

Een bezoek aan het 450 jaar oude gebouw, ooit het kloppende hart van Zierikzee, is een belevenis. De eikenhouten zolderkapconstructie, de stijlkamers en de afgesleten wenteltrap, maken het verleden tastbaar. Tijdens uw reis door het imposante gebouw ontdekt u binnen drie thema’s – stad, land en water – duizend jaar geschiedenis van Zierikzee en haar omgeving. Scheepsmodellen, bodemvondsten, wrakvondsten uit zilverwerk, oude kaarten en schilderijen laten zien hoe dit eiland zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Een rondleiding door het nabijgelegen Gravensteen, de oudste gevangenis van Zeeland, maakt uw bezoek compleet. Gevangenen kerfden daar jaartellen en bijzondere tekeningen in de eikenhouten wanden.

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11:00-17:00 uur, zondag van 13:00-17:00 uur
In de Nederlandse schoolvakanties ook op maandag geopend.

Volwassenen € 8,50
Jeugd 6 t/m 8 en CJP € 4,50
Museumkaart, vereniging Rembrandt en ICOM gratis

Groepstarieven en arrangementen op aanvraag.

Adres

Meelstraat 6-8
4301 EC Zierikzee

Nieuwsbrief